foto: Ingrediënten voor het Broodje Utrecht

Broodje Utrecht met lokale ingrediënten populair

Het Broodje Utrecht is al 25.000 keer over de toonbank gegaan in verschillende regionale bedrijfsrestaurants. Het broodje bestaat volledig uit lokale producten van natuurlijke landbouw. 

Het Broodje Utrecht is het resultaat van het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’, dat in maart door 17 verschillende organisaties is ondertekend. De samenwerking betekent meer aandacht voor lokaal en duurzaam voedsel. Zo’n korte keten is van groot belang voor de verbetering van het klimaat.

Het broodje garandeert een afzetmarkt voor boeren in Midden Nederland die duurzamer willen ondernemen. Leveranciers uit onder andere Maartensdijk, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Leersum zijn betrokken bij het Broodje Utrecht.

Om te delen

Gerelateerde artikelen

Duurzaamheid

Na het succesvolle Broodje Utrecht is er nog een tweede streekbroodje gelanceerd. Het Broodje Utrechtse Heuvelrug moet gaan bijdragen aan

Economie

Werkzoekenden uit De Bilt kunnen sinds zondag gebruik maken van een nieuw platform dat een overzicht geeft van de lokale

Natuur en Milieu

Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een pilotprogramma gestart voor middelbare scholieren op en rond de Utrechtse Heuvelrug. Het programma

Net binnen

Achtergrond

Maaike Lousberg is de getalenteerde illustrator en auteur van het boek Het Monster van Slot Zeist’. Het is haar eerste

bestuur

De Bilt zoekt een integere, verbindende en stressbestendige burgemeester. En iemand die maatschappelijk betrokken is. Dat staat in de profielschets

Duurzaamheid

Na het succesvolle Broodje Utrecht is er nog een tweede streekbroodje gelanceerd. Het Broodje Utrechtse Heuvelrug moet gaan bijdragen aan