foto: Ingrediënten voor het Broodje Utrecht

Broodje Utrecht met lokale ingrediënten populair

Het Broodje Utrecht is al 25.000 keer over de toonbank gegaan in verschillende regionale bedrijfsrestaurants. Het broodje bestaat volledig uit lokale producten van natuurlijke landbouw. 

Het Broodje Utrecht is het resultaat van het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’, dat in maart door 17 verschillende organisaties is ondertekend. De samenwerking betekent meer aandacht voor lokaal en duurzaam voedsel. Zo’n korte keten is van groot belang voor de verbetering van het klimaat.

Het broodje garandeert een afzetmarkt voor boeren in Midden Nederland die duurzamer willen ondernemen. Leveranciers uit onder andere Maartensdijk, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Leersum zijn betrokken bij het Broodje Utrecht.

Om te delen

Gerelateerde artikelen

wegwerkzaamheden

De N226 tussen Maarsbergen en Leersum gaat vanaf volgende week woensdag enkele dagen dicht voor werkzaamheden. De weg is dan

Natuur en Milieu

Het Utrechts Landschap heeft de hoofdlandingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg afgesloten vanwege de start van het broedseizoen. Ook geldt er

samenleving

Het was woensdag precies 725 jaar geleden dat Wijk bij Duurstede stadsrechten kreeg. De inwoners konden deze dag meevieren in

Net binnen

wegwerkzaamheden

De N226 tussen Maarsbergen en Leersum gaat vanaf volgende week woensdag enkele dagen dicht voor werkzaamheden. De weg is dan

Sport

De dames van SCHC hebben zondag op bezoek bij hekkensluiter Huizen met maar liefst 0-8 uitgehaald. Yibbi Janssen, eerder dit

Maatschappelijk

In museum Huis Doorn is vandaag een wandkleed over het slavernijverleden van Nederland en in het bijzonder de provincie Utrecht