Het Biltse bedrijf Snackfuture is uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf. In de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel kreeg het bedrijf de prijs in de categorie voeding, water en infrastructuur.
door: Guus Boorsma / SvJ
Snackfuture bestaat sinds januari en produceert snacks die bestaan uit minder dan 50 procent vlees, de rest bestaat onder andere uit peulvruchten, groenten en vezelstructuren. Ook bevat het product geen kunstmatige toevoegingen.
Tessa Rijn is eigenaar van Snackfuture en is erg blij dat ze de prijs hebben gewonnen uit de duizenden innovatieve bedrijven. Ze merkt dat ze meer gebeld wordt door mensen die geïnteresseerd zijn in het product. Ze verkoopt haar producten ook al aan onder andere FC Utrecht en de Rabobank.
Tessa zegt dat dit soort producten wereldwijd booming zijn, omdat veel mensen de vegetarische producten die de vleesproducten moeten vervangen eigenlijk niet lekker vinden. ‘Hybride snacks zijn een perfecte oplossing voor een wereld waarin minder vlees gegeten wordt.’