foto: uitreiking van de innovatieprijs

Biltse start-up wint landelijke innovatieprijs

Het Biltse bedrijf Snackfuture is uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf. In de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel kreeg het bedrijf de prijs in de categorie voeding, water en infrastructuur.  

door: Guus Boorsma / SvJ

Snackfuture bestaat sinds januari en produceert snacks die bestaan uit minder dan 50 procent vlees, de rest bestaat onder andere uit peulvruchten, groenten en vezelstructuren. Ook bevat het product geen kunstmatige toevoegingen.

Tessa Rijn is eigenaar van Snackfuture en is erg blij dat ze de prijs hebben gewonnen uit de duizenden innovatieve bedrijven. Ze merkt dat ze meer gebeld wordt door mensen die geïnteresseerd zijn in het product. Ze verkoopt haar producten ook al aan onder andere FC Utrecht en de Rabobank.

Tessa zegt dat dit soort producten wereldwijd booming zijn, omdat veel mensen de vegetarische producten die de vleesproducten moeten vervangen eigenlijk niet lekker vinden. ‘Hybride snacks zijn een perfecte oplossing voor een wereld waarin minder vlees gegeten wordt.’

Om te delen

Gerelateerde artikelen

Maatschappelijk

Burgemeester Marcel Fränzel en crisismanager van de Veiligheidsregio Utrecht Stef Hanken laten in de Westbroekse brandweerkazerne zien hoe je goed

erfgoed

De wieken van de Westbroekse molen hebben na drie jaar weer hun rondjes kunnen draaien. Tijdens de Nationale Molendag is

Woningbouw

De Bilt, het Rijksvastgoedbedrijf en een gebiedsontwikkelaar hebben een koopovereenkomst gesloten voor de nieuwbouw van 450 woningen op de Schapenweide

Net binnen

jubileum

Stichting Buurtgezinnen bestaat 10 jaar. In aanwezigheid van koningin Maxima is dit gevierd met gebak, pannenkoeken en emotionele verhalen van

waardering

Het in Zeist bedachte Slotbier Blond mag zich ‘het beste bier van Nederland 2025’ noemen. De jury van de Dutch

Vervoer

Utrechtse Heuvelrug is een campagne gestart om het aantal elektrische buurtdeelauto’s uit te breiden in alle dorpen van de gemeente.