De Waarderingsprijs Erfgoed 2024 van het Geheugen van Zeist is dit jaar uitgereikt aan vastgoedondernemers Hans Haaksman en Edward Broertjes voor de restauratie van het pand op de hoek van de Slotlaan en de Stationslaan.
Het pand kent geen wettelijke bescherming, maar wordt omringd door bebouwing die een dergelijke bescherming wel heeft en opgenomen is in het erfgoedregister van de gemeente Zeist. De aangrenzende bebouwing aan het Bethaniëplein is een gemeentelijk monument, evenals de nabij gelegen panden Slotlaan 312 en 316.
Het markant gelegen, wit gesausde pand op de hoek van de Slotlaan en Stationslaan heeft een voor Zeist interessante geschiedenis. Het bestaat in aanleg uit een tweetal panden uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, die in de loop van de tijd zijn samengevoegd en uitgebreid tot het huidige complex. Het pand, dat tot voor kort bekend was als Chinees-Indisch restaurant Lin-Fa, heeft ruim 100 jaar een horecafunctie gehad. Van oudsher markeert het de entree van Zeist ter hoogte van het voormalige station aan het Stationsplein. Hier kwamen de trein, de tram en later de bus aan, die de vele dagjesmensen vervoerden voor onder meer een bezoek aan het Zeisterbos. Het pand is nog één van de laatste bestaande herinneringen aan het station en het opkomend toerisme.
Sinds 1920 was in het pand Lunchroom Centraal van Jan Dunselman gevestigd. Jan was een, zoon van de bekende Zeister banketbakker Dunselman met een vestiging aan de Dorpsstraat. De naam Lunchroom Centraal is een logische verwijzing naar de centrale ligging aan het toenmalige Stationsplein. De lunchroom beschikte over een terras en aangrenzend was er een banketbakkerszaak.
De jury prees de initiatiefnemers voor de zorgvuldige restauratie met behoud van veel originele details.